Koolhydraatarm eten met suikerziekte

Er zijn verschillende manieren van gezond eten, in Japan wordt er namelijk heel anders gegeten dan de mensen die rondom de Middellandse zee wonen, maar er zijn toch overeenkomsten. Vaak wordt er plantaardige voeding gegeten en weinig bewerkte producten, in bewerkte producten zitten vaak veel zouten en snelle suikers.

Ons lichaam heeft koolhydraten nodig om bloedsuiker te maken, dit  is eigenlijk onze brandstof. Koolhydraten hebben we dus hoe dan ook nodig, maar ze zullen wel direct effect hebben op ons bloedsuiker. Veel mensen zijn daarom bang voor koolhydraten, maar een streng dieet zoals Atkins is niet nodig om af te vallen, u kunt ook gewoon slimme keuzes maken als het om eten gaat.

Een ieders lichaam reageert anders op een snelle stijging van het bloedsuiker. Als u een eierkoek vergelijkt met een volkoren boterham dan zullen er veel overeenkomsten in zitten. Maar in de eierkoek zitten vooral veel snelle suikers, hierdoor zal het bloedsuiker heel snel omhoog schieten, dit is totaal niet gezond voor het lichaam. Zoals eerder beschreven reageert elk hier dus anders op.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes