Koolhydraatarm weekmenu

Het is heel gemakkelijk om zelf uw weekmenu samen te stellen. Een goed menu stelt u samen door gebruik te maken van de juiste ingrediënten.  Neem bijvoorbeeld als ontbijt 2 eieren met 60 gram aan vleeswaren en 60 gram kaas. Ook kunt u er voor kiezen om een halve grapefruit te nemen, grapefruitsap of een stuk fruit, 2 pannenkoeken of 2 stukjes toast.

Daarnaast kunt u de lunch ook op twee manieren maken. Voor het eerste menu kunt u een eiwitrijke salade maken. Hierin kunt u sardines, tonijn, zalm, een gekookt ei, koude vleeswaren, salmi of kip verwerken. Daarnaast doet u er 60 gram kaas en rauwkost zoals selderij sla, tomaat, komkommer, radijs, uitjes en groene paprika’s in en de salade is klaar. Ook kunt u er voor kiezen om een omelet te maken met allerlei bladgroenten erin verwerkt. Daarnaast kunt u plakjes ham of kipfilet toevoegen aan de koolhydraatarme omelet.

Het is belangrijk om te kiezen voor een lichte avondmaaltijd, uw lichaam heeft ’s avonds minder energie nodig en met een volle maag naar bed is gaan is daarom niet goed. Het samenstellen van een koolhydraatarme avondmaaltijd is vrij simpel. Neem bijvoorbeeld wat vis, kip, vlees en zeevruchten, doe daar wat bladgroenten of salade bij en een maaltijd is gemaakt. Het is namelijk heel erg belangrijk om ’s avonds koolhydraten te vermijden, dit omdat uw lichaam niet al te lang meer de tijd heeft om het te verbranden.

Als tussendoortjes kunt u eventueel wat komkommer, zalm, kipfilet of mager vlees nemen. Daarnaast kunt u altijd rauwkost eten of een paar walnoten. Het is erg belangrijk om goed te blijven drinken tijdens het koolhydraatarme dieet, denk hierbij bewust na over de producten die zo min mogelijk koolhydraten bevatten. Verder is het aan te raden om bij een opkomend hongergevoel eerst een glas water te drinken. Vaak denken mensen dat ze honger hebben maar dat komt doordat het lichaam eigenlijk vraagt om vocht.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes