Koolhydraatarme producten

Om te kunnen beginnen met het koolhydraatarme dieet is het handig om een overzicht te hebben met wat u beter wel en niet kunt eten. Allereerst zijn alle suikers verboden om te eten. Er zijn wel suikervervangers die u binnen mag krijgen zoals honing en saccharin.

Om gevarieerd te blijven eten is het verstandig om ook groenten binnen te krijgen, de enige soorten groenten die u niet mag eten zijn aardappelen, zoete aardappelen, zeewier en bijproducten, soja, alle knollen waar zetmeel inzit en alle groenten die uit een blik komen. Daarnaast mag u alle groenten eten tijdens het koolhydraatarme dieet, ook diepvriesgroenten zijn toegestaan.

In veel producten zitten granen verwerkt, graan is niet toegestaan bij het koolhydraatarme dieet. Denk daarbij aan brood, pasta en bijvoorbeeld koekjes. Daarnaast mag u ook geen zetmeel eten, zetmeel zit bijvoorbeeld verwerkt in mais, tarwe, rogge en rijst. Alle andere soorten graan mogen ook niet gegeten worden om het koolhydraatarme dieet vol te kunnen houden.

Daarnaast is er nog het vlees en vis. Alle vlees en vis uit blik mag niet gegeten worden, tenzij er op de verpakking staat dat deze echt 0,0% koolhydraten bevat. Verwerkt vlees zoals hotdogs en worsten mogen ook niet worden genuttigd. Vissoorten als kibbeling en zure haring mag u ook niet eten, de korst van de kibbeling bevat namelijk zetmeel en aan de zure haring wordt suiker toegevoegd. Verder zijn alle soorten vlees en vis wel toegestaan, zolang ze onbewerkt zijn.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes